понеділок, 30 травня 2022 р.

Дистанційне навчання (фізкультура 3-А клас) 30 травня


Гра "Третій зайвий"

Підготовка. Гравці стають парами один за одним по колу, обличчям до центру. За колом стоять 2 ведучих.

Зміст гри. Один із них тікає, інший – доганяє. «Утікач» має право вбігти в коло і стати попереду пари. Гравець, який виявився у колі третім, починає тікати від «ловця». Спіймавши «третього зайвого», «ловець» починає тікати, а «зайвий» гравець – ловити. Перемагають гравці, які якнайменше часу були ловцями.

+Правила гри:1) Гравці за колом повинні бігати тільки в одному напрямку. 2) Ведучим не дозволяється перебігати через коло. 3) Пійманий є той гравець, до якого «ловець» доторкнувся рукою, і він не встиг зайняти місце попереду якоїсь пари. 4) «Зайвий» гравець, коли втікає, може знову зайняти місце попереду своєї пари.


Активний відпочинок.

Яке значення відпочинку для людини?Активний відпочинок

Постійне спілкування з природою, свіже повітря, вода, сонце до­помагають людині зміцнити здоров'я і подолати хвороби. Свіже пові­тря містить достатню для організму кількість кисню, тому сприяє ба­дьорому, активному настрою, високій працездатності. Повітря зі зни­женим вмістом кисню, наприклад у задушливому, погано провітрюва­ному приміщенні, призводить до швидкої втоми, появи відчуття важ­кості і стискаючого тупого болю в голові. Це один із видів відпочинку людини, так їй необхідного для збереження і зміцнення здоров’я.

Щодня діти ходять до школи, виконують домашні завдання, відвідують різноманітні гуртки. Вони також мають певні домашні обов’язки. Напружений ритм життя вимагає регулярного відпочинку.

 

 

 

Які існують види відпочинку?

Активний відпочинок Ти, певно, чув, що найкращий відпочинок – це зміна видів діяльності. Фізичну працю чергують з розумовою або пасивним відпочинком. Працю у приміщенні – з відпочинком на свіжому повітрі, заняттями спортом або активним відпочинком.

До можливих форм активного відпочинку, які варто включати в організацію життя підлітка, відносяться:

прогулянки на свіжому повітрі;

екскурсії і подорожі;

ігри та заняття спортом на відкритому просторі;

туристичні походи (походи пішки, сплави річками, велосипедні тури тощо);

купання і плавання;

катання на лижах, санках, ковзанах;

екстремальні розваги (катання на роликових ковзанах і дошках, сноубординг тощо).

  

Яке значення уроків фізкультури, ранкової гімнастики і фізичних вправ?

Розумову роботу треба обов'язково чергувати з фізичною. Під впли­вом фізичної роботи підвищується інтенсивність всіх процесів, що відбу­ваються в органах і системах організму. Відомо, що тривалі емоційні пе­реживання (сум, туга, страх тощо) негативно впливають на організм. Фізи­чна робота є чи не єдиним засобом зняття емоційних напружень. Систематичні заняття фізкультурою і спортом підвищують захисні властивості організму.

У школярів, які систематично займаються ранковою гімнастикоюус­пішність значно вища, фізична зарядка має великий вплив на стан нерво­вої системи, істотно підвищує розумову працездатність. Позитивний вплив систематичної ранкової зарядки проявляється протягом всього навчально­го дня. Вона дисциплінує, виробляє волю, впевненість у своїх силах.

 

Важливо ознайомитися з порадами виконання ранкової фізичної заря­дки:

>    Робити фіззарядку щоденно в один і той самий час, звичайно, крім днів хвороби.

>    Виконувати вправи натще, лише прополоскавши рот.

>    Фізичні вправи поєднувати із загартуванням. Необхідно добре прові­трити приміщення, легко одітись (труси і майка). Якщо дозволяє по­года, бажано фізичні вправи виконувати на свіжому повітрі (двір, сад тощо).

>    Кожну вправу виконувати точно; з м'язовим навантаженням. Рухи -у повному об'ємі, вільні, темп бадьорий.

>    Дихати вільно через ніс, повними грудьми, поєднувати ритм рухів і дихання.

>    Поступово ускладнювати вправи і підвищувати рівень навантажен­ня, однак без стомлення. Головне - організм зарядити бадьорістю, силою, підняти настрій. Фізичні вправи можна супроводжувати му­зикою.

 

Які є види спорту? Яке його значення для підлітка?

Найбільш поширеним видом активного відпочинку є спорт. Спорт розвиває людину не тільки фізично. Він формує характер, волю, дає віру у власні сили.Спорт

Існує безліч видів спорту. Напри­клад, бадмінтон, баскетбол, вільна боротьба, велосипедний спорт, спортивна гімнастика, волейбол, біг на ковзанах, легка атлетика, теніс, фігурне катання.

Існують водні види спорту — спортивне плавання, стрибки у воду, ватерполо.

Є командні види спорту та індивідуальні. Людина, яка вирішила займатися спортом, за­вжди має вибір. Вона може займатися тим видом спорту, який найбільше їй підходить, відповідає її фізичним та психічним особ­ливостям.

 

Які існують правила безпечного відпочинку?

Здоров'я дітей залежить від безпечного відпочинку. Тому необхідно викону­вати ряд вимог.

1. Під час відпочинку не можна перебувати на проїжджій частині вулиць і доріг, це небезпечно для життя і здоров 'я.

2.      Купатися можна лише під наглядом дорослих. Не можна запливати за встановлені знаки обмежень, а де їх немає, — далеко від берега. Не можна стрибати в воду і пірнати на велику глибину.

3.      Під час відпочинку не можна гратися гострими предметами (ножем чи лезом), а також зачіпати незнайомі предмети.

4.      Не можна гратися на будівельних майданчиках, скелястій місцевості. Це може призвести до травм, переломів кісток, вивихів кінцівок тощо.

5.      Граючись, не підходьте близько до диких та свійських тварин, особливо тих, які б'ються. Не чіпайте змій та отруйних комах (павуків, ос, бджіл).

6.      Не можна їсти або куштувати на смак отруйні та невідомі (вони часто можуть бути отруйними)плоди, трави, гриби. В цьому запорука збереження вашого життя і здоров’я.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дистанційне навчання ЛФК

Доброго дня Завдання на сьогодні