пʼятниця, 11 жовтня 2024 р.

9-А

Доброго ранку. Вітаю Вас с початком дня!

Що це за день?

https://tsn.ua/other/yake-zavtra-11-zhovtnya-svyato-vse-pro-cey-den-yake-cerkovne-svyato-scho-ne-mozhna-robiti-2676069.html


- 11 жовтня в Україні і світі святкують Міжнародний день дівчаток. Він був започаткований Організацією Об'єднаних Націй 2012 року. Цей день покликаний привернути увагу до важливих питань, з якими стикаються дівчатка по всьому світу, включаючи право на освіту, охорону здоров'я, захист від насильства і рівні можливості. Це також день для святкування успіхів і досягнень дівчаток, які, попри всі труднощі, продовжують боротися за свої права і робити великий внесок у суспільство.

- ще 11 жовтня Міжнародний день ветеринарної медсестри. Вони відіграють ключову роль у забезпеченні належного догляду за нашими чотирилапими друзями, від надання медичної допомоги до емоційної підтримки. Це день, коли ми можемо висловити вдячність за їхню важку роботу і відданість справі.

Народні прикмети і традиції на 11 жовтня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: дивилися, який сьогодні день: 
- північний вітер — до суворої зими;
- західний вітер — зима буде сніжною;
- зайці ще не змінили свого забарвлення — зима ще не прийде.

Самопідготовка
1. Англійська мова

Опишіть свій характер та особистість англійською мовою




2. Всесвітня Історія




3. Геометрія

Д/з


пʼятниця, 4 жовтня 2024 р.

9-А

 Доброго ранку. Вітаю Вас с початком дня!


Що це за день?

4 жовтня відзначають Всесвітній день захисту тварин, Всесвітній день посмішки, День булочок із корицею, Всесвітній тиждень космосу.

Всесвітній день захисту тварин

Всесвітній день захисту тварин був уперше проведений у 1925 р. за ініціативи німецького письменника і зоозахисника Г. Циммерманна. Затверджений у 1931 р. Міжнародним конгресом прихильників руху захисту прав тварин, який проходив у Флоренції (Італія).

Всесвітній день посмішки

Всесвітній день посмішки відзначають щорічно в першу п'ятницю жовтня. Заснував його американський художник Гарві Белл.

До нього звернулися представники страхової компанії State Mutual Life Assurance Company of America з проханням придумати якийсь яскравий символ, що запам'ятовується, - візитну картку компанії.

Гарві не довго думав, взяв і запропонував замовникам те, що зараз усі без винятку користувачі інтернету називають "смайликом". Сталося це 1963 року. Замовники прийняли роботу, заплатили Беллу півсотні доларів, виготовили значки з цією пикою і роздали всьому персоналу компанії. Успіх такої "візитки" перевершив усі очікування. Клієнти компанії були в захваті від нововведення - буквально за кілька місяців було випущено понад десять тисяч значків.

Всесвітній тиждень космосу

Тиждень із 4 до 10 жовтня Генасамблея ООН проголосила Всесвітнім тижнем космосу, щоб відзначати той внесок, який робить космічна наука і техніка в поліпшення добробуту людини.

Зазначені дати нагадують про такі події, як запуск першого штучного супутника Землі 4 жовтня 1957 року та набрання чинності 10 жовтня 1967 року Договором про принципи діяльності держав з дослідження та використання космічного простору.

Самопідготовка :

- Англійська мова

Перегляньте відео




- Всесвітня історія




- Геометрія
  1. Повторення

  • Чи можна сказати, що алгебра і геометрія пояснюють одне і те ж саме, але кожна своєю мовою?


Розглянемо, наприклад, за допомогою інструментів геометрії та алгебри точку з координатами x=4, пряму y=-2x+1 та параболу y=x2 – і геометрія, і алгебра пояснюють одне і те ж саме, але кожна своєю мовою.


  • Який є зв’язок між геометричними фігурами і алгебраїчними рівняннями?



Рівняння, нерівності, системи рівнянь або системи нерівностей – це геометричні фігури або їх об’єднання.


На алгебрі ми будували фігури за даним рівнянням.


На геометрії ми будемо знаходити рівняння фігури за її властивостями.


  • Як переконатися, що рівняння з двома змінними є рівнянням фігури на координатній площині?


Відповідь на це запитання ми розглянемо сьогодні на уроці


Новий матеріал


Дистанційне навчання ЛФК (14-16.10)

 Доброго дня. Вітаю на занятті.  Виконайте наступні комплекси.